Frakt från 79 kr.
Fri frakt över 799 kr.
2-3 dagars leverans*

Köpvillkor

Köpvillkor


De flesta varor skickas från vårt centrallager i Danmark. Finns alla varorna på samma lager skickas varorna nästa dag. Om varorna inte finns på samma plats utan ute i en av våra butiker kan det ta någon dag extra att samla ihop varorna. All betalning sker med Klarna Checkout eller Dibs. Alla garantier och reklamationsrätt som gäller när man handlar i butik gäller även vid köp via vår webbutik. Vi tillämpar 30 dagars ångerrätt och retur (öppet köp). För varor köpta under perioden 1/10-23/12 gäller förlängd ångerrätt till 24/1. Friluftsland ingår inga avtal med minderåriga, vilket betyder att du behöver ha fyllt 18 år för att handla hos friluftsland.se

Vilka är vi?

Friluftsland grundades år 1980 och har idag 10 butiker samt en kundserviceavdelning i Danmark.

Friluftsland
Frederiksborggade 52
1360 Köpenhamn
Tel: +45 3314 5150
Mail: kundservice@friluftsland.se
CVR nr.: 76470316
VAT: SE502079625501

Priser

Om inget annat nämns så är alla priser angivna i svenska kronor (SEK) och inklusive moms. De ordinariepriserna uppdateras varje år i april och oktober med reservation för prisändringar och felskrivningar. Vid betalning med ett icke svenskt kreditkort räknas det svenska beloppet om till den lokala valutan med hänsyn till kortutgivarens regler – dvs. de valutakurser som kortutgivaren/banken har.


Betalsätt

När du handlar hos oss sker betalningen med Klarna Checkout eller Dibs. Klarna Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla här hos Friluftsland. Genom att besvara ett par frågor identifierar du dig enkelt och du kan välja den betalmetod som passar dig bäst. Klarna Checkout skiljer på köp och betalning, först bekräftar du ditt köp och sedan väljer hur du vill betala. Antingen med Klarna Faktura, Klarna konto, Kortbetalning eller direktbetalning. Hur enkelt som helst. https://klarna.com/sv. Friluftsland tar inte ut någon avgift för något av de betalalternativ som Klarna Checkout erbjuder. Här nedanför kan du läsa mer om våra olika betalsätt med Klarna.

Vi tar bara in betalningen för ditt köp när vi skickar din beställning.

  • Klarna Faktura: Ingen extra kostnad tillkommer om du väljer att betala med Klarna faktura, din faktura kommer att skickas ut från Klarna och du betalar den inom 14 dagar.
  • Klarna Konto: Du genomför ditt köp hos oss med Klarna, har du även handlat på andra ställen med Klarna Konto så kommer det sedan en månadsfaktura med alla dina köp samlade på en smidig faktura. Då kan du välja mellan att betala hela summan direkt eller att delbetala den.
  • Kortbetalning (via Klarna): Vi accepterar kortbetalning från Visa och Mastercard.
  • Direktbetalning Internetbank (via Klarna): Du kan också välja att betala dina varor direkt med din internetbank, med Swedbank, Nordea och SEB. Den stora fördelen är att om du redan har handlat hos Klarna och vill se status på din tex faktura eller kortbetalning så logga in på Klarnas Min Sidor så hittar du det du behöver, https://klarna.com/sv/mina-sidor. Alla uppgifter om betalningen, såsom kortuppgifter, hanteras och sparas bara av Klarna Checkout. De följer de s k Payment Card Industry Data Security Standards (PCI DSS) och inne har ssl-certifikat. Det betyder att din transaktion hela tiden är säker. För att läsa mer om Klarna Checkout kan du läsa här. https://checkout.klarna.com/140604-...

DIBS är en traditionell kortbetalning och väljer du det alternativet kommer du, efter du bekräftat din order, få fylla i dina kortuppgifter för att göra ett köp. Direkt när du gör din beställning skapas då en reservation på köpbeloppet på ditt kort. När sedan ordern bekräftats och du får en orderbekräftelse dras beloppet från ditt kort och köpet blir fullbordat. Behandlingen av ditt kortköp är hela tiden krypterat och sker mellan dig och banken. Vi har inte under någon del av processen tillgång till dina kortuppgifter utan får ett referensnummer för köpet.
Kunduppgifter

Kunduppgifter Dina kunduppgifter behandlas i förtroende, och hanteras säkert. Dina kunduppgifter vill heller inte under några omständigheter ges ut eller säljas. Alla privatuppgifter behandlas enligt bestämmelser i PUL.

Beställning

När du gör en beställning i vår webbutik sänder våra system automatiskt ut en beställningsbekräftelse till din e-post. När vi har kontrollerat att alla dina varor finns, har rätt färg och storlek, är hela och rena samt har rätt pris så skickar vi en orderbekräftelse som bekräftar din beställning. Det är i samband med att vi skickar produkterna till dig som du också får ditt kvitto i din försändelse. Läs noga igenom orderbekräftelsen när du mottagit den, och undersök om orderbekräftelsen överensstämmer med beställningen. Skillnader mellanbeställning och orderbekräftelsen anses som ett nytt erbjudande från oss som du antingen kan acceptera eller tacka nej till. Vi förbehåller oss rätten att avbryta din beställning eller delar av denna om produkten du beställt har sålt slut eller har andra fel.

Frakt

Vi levererar normalt på 1-3 dagar, men det kan ta upp till 10 dagar - speciellt om din beställning innehåller många produkter som finns ute i våra butikslager.

Vi har gratis frakt vid beställningar över 799 kr.
Vi skickar med Postnord och paket levereras till deras ombud. Vilket ombud ditt paket hamnar på styrs av din adress. Kontakta vår kundservice för mer info.
Förbehåll

Produktbegränsning på ARC'TERYX

Vi upplever en mycket hög efterfrågan på ARC'TERYX, för att kunna serva alla våra kunder har vi valt att du endast får köpa en styck av samma produkt pr. kund.
Vi förbehåller oss rätten att annullera beställningar som inte följer dessa riktlinjer.

Vi förbehåller oss rätten att annullera beställningar, oavsett om det gäller felaktigheter såsom lagersaldo, pris, tekniska problem eller massbeställningar. Vid eventuell felinformation har du rätt att häva ditt köp, med hänvisning till konsumentköplagen. Vi reserverar oss även för förseningar samt slutförsäljning.

Ångerrätt (öppet köp) och bytesrätt

Om vår returpolicy

  • Julklappar: Varor köpta efter 1 oktober kan bytas/retureras fram till 24 januari följande år.
  • Varor kan bytas/returnas i alla danska butiker eller skickas på egen bekostnad.
  • Vid byte/retur ska dokumentation på köp bifogas: Till exempel kvitto eller faktura.
  • Vänligen fyll i returformuläret som bifogades e-postmeddelandet med din faktura. Returformuläret kan även  laddas ner  nedan.
  • Du kan även köpa en retursedel  i vår webshop för 49 SEK.


Du har rätt till 30 dagars ångerrätt (öppet köp) och bytesrätt efter att du mottagit din order. Detta gäller alla varor i vårt sortiment bortsett metervaror, som t.ex. vissa klätterrep. För varor köpta under perioden 1/10-23/12 gäller förlängd ångerrätt till 24/1. För godkännande av en retur ska varan/varorna kunna bedömas som oanvänd och i nyskick. Eventuella etiketter/originalkartonger skal ej avlägsnas från tillhörande vara, utan också returneras. Med din retur skal du också bifoga en ifylld retursedel - alternativt anmäla om returen via mail till vår kundservice. Länk till retursedel hittar du längre ned. Vid retur ersätts du med hela köpesumman inkl. eventuell fraktavgift. Vid retur erhåller du full ersättning av köpta varor senast 30 dagar efter det att vi mottagit varan/varorna. Om du anmäler om retur ska du skicka returen så snart som möjligt. Vi förbehåller sig rätten att hålla inne med återbetalning om vi ej mottagit varan inom 30 dagar efter anmälan. Du meddelas om varan saknas efter 30 dagar.
Bifogad fil: Retursedel (85 kB)
Garanti & Reklamation

All försäljning från denna webbutik omfattas av den svenska konsumentköplagen. Det betyder, att användaren har 3 års reklamationsrätt på varor köpta hos Friluftsland. Reklamationsrätten gäller varor där man kan konstatera ett fel dvs. ett fel som funnits på varan sedan tillverkningen och inte för slitage, självorsakad skada på varan eller av åldersskäl. Garantin omfattar inte normalslitage eller skador, som inte kan härledas till fel på produkten.