null
Hovedmenu
Produkter
Hovedmenu
Produkter
Dam
Överdelar mellan
Hovedmenu
Produkter
Herr
Överdel mellanlager
Hovedmenu
Produkter
Skor
Sandaler
Hovedmenu
Produkter
Sova
Hängmattor
Hovedmenu
Produkter
Sova
Övriga tillbehör
Hovedmenu
Produkter
Ryggsäckar
Stora Ryggsäckar>40L
Hovedmenu
Produkter
Ryggsäckar
Små Ryggsäckar <40L
Hovedmenu
Produkter
Ryggsäckar
Stora väskor
Hovedmenu
Produkter
Laga Äta Dricka
Kök och tillbehör
Hovedmenu
Produkter
Laga Äta Dricka
Grytor & tillbehör
Hovedmenu
Produkter
Laga Äta Dricka
Mat & Dryck
Hovedmenu
Produkter
Laga Äta Dricka
Förvaring
Hovedmenu
Produkter
Laga Äta Dricka
Äta ute
Hovedmenu
Produkter
Utrustning
Ljus
Hovedmenu
Produkter
Utrustning
Glasögon
Hovedmenu
Produkter
Utrustning
Navigation
Hovedmenu
Produkter
Utrustning
Reparationsmaterial
Hovedmenu
Produkter
Utrustning
Knivar och verktyg
Hovedmenu
Produkter
Klätterutr.
Säkringar
Hovedmenu
Produkter
Klätterutr.
Rep och slingor
Hovedmenu
Produkter
Klätterutr.
Is och alpin
Hovedmenu
Produkter
Klätterutr.
Klätterskor
Hovedmenu
Produkter
Övrigt
Kampanjer
Webshop Sök
0
Korg
Butiker
FYND: SPARA up till 40%
 • Fri frakt över 500 kr & fri retur

  - Gratis frakt med PostNord vid beställningar över 500 kr

  - Fri retur

  - Vanligtvis kan du hämta din order 3 dagar efter du har beställt

 • Telefon Kundservice

  Vores kundeservice har åbent: Man-fre 10:00 - 18:00

  Telefon: 08 21 05 05. Epost: kundservice@friluftsland.se

  Mer om kundservice
 • Butikker Butiker
 • FYND: SPARA up till 40%
  arrow img

  Vi har alltid massor av attraktiva erbjudanden i webbshoppen! Använd vårt rea-filter för att hitta det som passar dig.

  > Se alla FYND-varor här

SE / DK / NO / GL

Köpvillkor

Det finstilta...

Köpvillkor

De flesta varor skickas från vårt centrallager i Danmark. Finns alla varorna på samma lager skickas varorna nästa dag. Om varorna inte finns på samma plats utan ute i en av våra butiker kan det ta någon dag extra att samla ihop varorna. All betalning sker med Klarna Checkout eller Dibs. Alla garantier och reklamationsrätt som gäller när man handlar i butik gäller även vid köp via vår webbutik. Vi tillämpar 30 dagars ångerrätt och retur (öppet köp). Friluftsland ingår inga avtal med minderåriga, vilket betyder att du behöver ha fyllt 18 år för att handla hos friluftsland.se

Vilka är vi?

Friluftsland grundades 1980, i Sverige har vi endast e-handel samt ett kontor för våra svenska kundservice. I Danmark har vi 10 butiker.

Friluftsland
Kungstensgatan 36
113 59 Stockholm
Tel: 08-210505
Mail: kundservice@friluftsland.se
Org. 502079-6255
VAT: SE502079625501

Priser

Om inget annat nämns så är alla priser angivna i svenska kronor (SEK) och inklusive moms. De ordinariepriserna uppdateras varje år i april och oktober med reservation för prisändringar och felskrivningar. Vid betalning med ett icke svenskt kreditkort räknas det svenska beloppet om till den lokala valutan med hänsyn till kortutgivarens regler – dvs. de valutakurser som kortutgivaren/banken har.

Betalsätt

När du handlar hos oss sker betalningen med Klarna Checkout eller Dibs. Klarna Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla här hos Friluftsland. Genom att besvara ett par frågor identifierar du dig enkelt och du kan välja den betalmetod som passar dig bäst. Klarna Checkout skiljer på köp och betalning, först bekräftar du ditt köp och sedan väljer hur du vill betala. Antingen med Klarna Faktura, Klarna konto, Kortbetalning eller direktbetalning. Hur enkelt som helst. https://klarna.com/sv. Friluftsland tar inte ut någon avgift för något av de betalalternativ som Klarna Checkout erbjuder. Här nedanför kan du läsa mer om våra olika betalsätt med Klarna.

 • Klarna Faktura: Ingen extra kostnad tillkommer om du väljer att betala med Klarna faktura, din faktura kommer att skickas ut från Klarna och du betalar den inom 14 dagar.
 • Klarna Konto: Du genomför ditt köp hos oss med Klarna, har du även handlat på andra ställen med Klarna Konto så kommer det sedan en månadsfaktura med alla dina köp samlade på en smidig faktura. Då kan du välja mellan att betala hela summan direkt eller att delbetala den.
 • Kortbetalning (via Klarna): Vi accepterar kortbetalning från Visa och Mastercard.
 • Direktbetalning Internetbank (via Klarna): Du kan också välja att betala dina varor direkt med din internetbank, med Swedbank, Nordea och SEB. Den stora fördelen är att om du redan har handlat hos Klarna och vill se status på din tex faktura eller kortbetalning så logga in på Klarnas Min Sidor så hittar du det du behöver, https://klarna.com/sv/mina-sidor. Alla uppgifter om betalningen, såsom kortuppgifter, hanteras och sparas bara av Klarna Checkout. De följer de s k Payment Card Industry Data Security Standards (PCI DSS) och inne har ssl-certifikat. Det betyder att din transaktion hela tiden är säker. För att läsa mer om Klarna Checkout kan du läsa här. https://checkout.klarna.com/140604-2001a50/static/legal/swe/sv-se/generic.html

DIBS är en traditionell kortbetalning och väljer du det alternativet kommer du, efter du bekräftat din order, få fylla i dina kortuppgifter för att göra ett köp. Direkt när du gör din beställning skapas då en reservation på köpbeloppet på ditt kort. När sedan ordern bekräftats och du får en orderbekräftelse dras beloppet från ditt kort och köpet blir fullbordat. Behandlingen av ditt kortköp är hela tiden krypterat och sker mellan dig och banken. Vi har inte under någon del av processen tillgång till dina kortuppgifter utan får ett referensnummer för köpet.

Kunduppgifter

Kunduppgifter Dina kunduppgifter behandlas i förtroende, och hanteras säkert. Dina kunduppgifter vill heller inte under några omständigheter ges ut eller säljas. Alla privatuppgifter behandlas enligt bestämmelser i PUL.

Beställning

När du gör en beställning i vår webbutik sänder våra system automatiskt ut en beställningsbekräftelse till din e-post. När vi har kontrollerat att alla dina varor finns, har rätt färg och storlek, är hela och rena samt har rätt pris så skickar vi en orderbekräftelse som bekräftar din beställning. Det är i samband med att vi skickar produkterna till dig som du också får ditt kvitto i din försändelse. Läs noga igenom orderbekräftelsen när du mottagit den, och undersök om orderbekräftelsen överensstämmer med beställningen. Skillnader mellanbeställning och orderbekräftelsen anses som ett nytt erbjudande från oss som du antingen kan acceptera eller tacka nej till. Vi förbehåller oss rätten att avbryta din beställning eller delar av denna om produkten du beställt har sålt slut eller har andra fel.

Frakt

Vi levererar normalt på 1-3 dagar, men det kan ta upp till 10 dagar - speciellt om din beställning innehåller många produkter som finns ute i våra butikslager.

 • Vi har gratis frakt vid beställningar över 500 kr.
 • Vi skickar med Postnord och paket levereras till deras ombud. Vilket ombud ditt paket hamnar på styrs av din adress. Kontakta vår kundservice för mer info.

Förbehåll

Vi förbehåller oss rätten att annullera beställningar, oavsett om det gäller felaktigheter såsom lagersaldo, pris, tekniska problem eller massbeställningar. Vid eventuell felinformation har du rätt att häva ditt köp, med hänvisning till konsumentköplagen. Vi reserverar oss även för förseningar samt slutförsäljning.

Ångerrätt (öppet köp) och bytesrätt

Du har rätt till 30 dagars ångerrätt (öppet köp) och bytesrätt efter att du mottagit din order, detta gäller alla varor i vårt sortiment. Vi godkänner endast varor som har originalemballage/förpackning kvar och som returneras med tillhörande retursedel. Länk till retursedeln hittar du längre ner. Vid retur ersätts du med hela köpesumman inkl. eventuell fraktavgift. Returfrakt står vi för om du använder den medföljande fraktetiketten. Vid retur erhåller du full ersättning av köpta varor senast 30 dagar efter det att vi mottagit varan/varorna. Friluftsland förbehåller sig rätten att hålla inne med återbetalning om vi ej mottagit returnerad vara inom 30 dagar, kund meddelas om varan saknas efter 30 dagar.

Garanti & Reklamation

All försäljning från denna webbutik omfattas av den svenska konsumentköplagen. Det betyder, att användaren har 3 års reklamationsrätt på varor köpta hos Friluftsland. Reklamationsrätten gäller varor där man kan konstatera ett fel dvs. ett fel som funnits på varan sedan tillverkningen och inte för slitage, självorsakad skada på varan eller av åldersskäl. Garantin omfattar inte normalslitage eller skador, som inte kan härledas till fel på produkten.Anmäl dig till Friluftslands nyhetsbrev, du får fina erbjudanden, guider och tips om produkter som finns i vårt sortiment samt om friluftsliv och resor.

AnmälDu ger vid registrering samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter (email-adress), så vi kan skicka dig vårt nyhetsbrev.
Du kan självklart avanmäla dig när som helst. Läs mer om vår dataskyddspolicy här.