Frakt från 79 kr.
Fri frakt över 799 kr.
2-3 dagars leverans*

Petromax Dutch Oven Ft18 16,1 L

Den största lägergrytan i Petromax sortiment av "Dutch ovens". Perfekt för friluftskocken som behöver mata hela familjen eller scouthärlägret.
SEK 2 479,00
Beskrivning
Den ursprungliga Petromax-eldgrytan, också kallad en Dutch Oven, är idealisk för matlagning och bakning utomhus eller i ugnen hemma. Gjutjärnsgrytor har funnits sedan 1700-talet. Redan då uppskattade människor de unika egenskaperna hos gjutjärn. Med eldgrytan fortsätter Petromax denna tradition och utrustar även eldgrytan med en rad förfinade detaljer.

Petromax Dutch Oven Ft18 är den största eldgrytan i Petromax sortiment av "Dutch Ovens". På grund av gjutjärnets utmärkta egenskaper och den speciella ytan lagras och överförs värmen effektivt. Den förbehandlade ytan gör att den inledande inbränningen inte är nödvändig och grytan kan användas direkt. Utomhus används den över öppen eld eller med kol. Den höjda kanten på locket gör det möjligt att lägga glöd eller kol på grytan. På det sättet värms eldgrytan från alla sidor och är därför också lämplig för att baka bröd.
Eldgrytan är utrustad med genomtänkta detaljer som gör hanteringen enklare och ökar matlagningsglädjen. Ett robust handtag gör det möjligt att lyfta eldgrytan säkert, tre ben ger den en stabil placering och en guide för termometer gör det möjligt att kontrollera temperaturen utan att behöva lyfta locket. En annan höjdpunkt är att du också kan använda locket upp och ner som en stekpanna.

  • 16,1 liter
  • Hål för termometer
  • Tre ben
  • Bärandehandtag
  • Höjd: 26 cm
  • Bredd: 45 cm



Artikel nummer45098

FRI FRAKT över 799,- kr.

30 dagars returrätt

Hitta våra butiker

3 dagars leverans*
Dela dina bilder med @friluftsland
Tag #friluftsland eller #godtudstyrbedreoplevelser, bli inspirerad och var med och uppmuntra till mer friluftsliv.