Frakt från 79 kr.
Fri frakt över 799 kr.
2-3 dagars leverans*

Therm-A-Rest Neoair Xtherm NXT Reg Wide

NeoAir XTherm NXT har det bästa värme-till-vikt-förhållandet av något liggunderlag som någonsin skapats. Basen är varmare, lättare och tjockare än den tidigare modellen, och XTherm NXT är en självklar lättviktsbas för alpinister, bergsklättrare och vinterturer i extrem kyla.
SEK 3 999,00
Färg: Blå (NEPTUNE)
Beskrivning
Översätt med Google Translate

Med Xtherme-serien har Therm-A-Rest återigen skapat ett genomtänkt och ohört lätt liggunderlag för året runt-bruk. Ytan är utformad som året runt-yta, och inte bara för normalt vinterbruk här hemma, utan även de mycket krävande resorna i extrema minusgrader, t.ex. norr om polcirkeln. NeoAir-tekniken gör att liggunderlaget inte innehåller skum som ett klassiskt självuppblåsande liggunderlag, utan endast luft. Å andra sidan, inuti hittar du ett genialt system av tvärgående luftkammare täckta med reflekterande folie, så att kroppens värme och jordens kyla reflekteras. Therm-A-Rest WingLock-ventilen är större än tidigare ventiler. Med en storlek som liknar ett skruvkork på en läskflaska låter den mer luft strömma igenom, vilket gör att liggunderlaget blåses upp upp till 3 gånger snabbare än tidigare. Självklart går det också upp till 3 gånger snabbare att få ut luften ur liggunderlaget. Dessutom har ventilen två 'vingar' på sidan som möjliggör envägsuppblåsning. Med hjälp av en liten vridning stänger ventilen till hälften och låter alltså bara luft strömma in – inte ut. Med andra ord, om du bara ger mattan några extra bloss för att göra den lite hårdare, betyder det att det inte rinner mer luft ur madrassen innan du hinner skruva tillbaka ventilen i låst läge.
  • Förbättrad inre konstruktion ger ett tyst liggunderlag.
  • ThermaCapture-tekniken och interna triangulära kammare utstrålar kroppsvärme och minskar värmeförlusten till omgivningen.
  • Förfinad konstruktion och tunna material och därmed låg förpackningsstorlek
  • WingLock-ventil: Ger snabb envägsuppblåsning och snabb tömning utan att offra möjligheten att enkelt justera lufttrycket, för bekväma mikrojusteringar när du befinner dig på marken.
  • Pumpsäck, packpåse och fältreparationssats ingår
  • Material: 70D rip HT Nylon
  • Mått 64 x 183 X 7,6 cm
  • Förpackade mått: 28x13 cm
  • Vikt: 550 g
  • R-värde: 7,3 (året runt användning - även extrema minusgrader)
  • R-värde mätt enligt den nya, universella 2020-standarden
  • Ny universell R-värdestandard för 2020: ASTM F3340-18
  • 2019 gick ASTM (American Society for Testing and Materials) ihop med ett antal av de stora utomhusvarumärkena för att skapa en universell standard för R-värde, som indikerar liggunderlagets isoleringsförmåga. Det heter ASTM F3340-18 och trädde i kraft den 1 januari 2020. Tidigare var R-värdet mer eller mindre baserat på tillverkarnas egna tester och därför var resultatet inte alltid korrekt – några var generösa i sin bedömning , medan andra var konservativa.
  • Den nya standarden skapar ett gemensamt betygssystem som gör det lättare för alla att identifiera och jämföra R-värdet för olika liggunderlag. Observera att den nya standarden innebär att vissa liggunderlag har fått "nya", mer exakta R-värden, även om den aktuella liggunderlaget inte har ändrats.
Dimensioner
Dimensioner
Alm., ca 183 cm
Artikel nummer44087001

FRI FRAKT över 799,- kr.

30 dagars returrätt

Hitta våra butiker

3 dagars leverans*
Dela dina bilder med @friluftsland
Tag #friluftsland eller #godtudstyrbedreoplevelser, bli inspirerad och var med och uppmuntra till mer friluftsliv.